Kaz Dağları eteklerinden... Türkiye'nin Altın Madalyalı zeytinyağı...
İlk Hasat Yeşil Zeytin Sızması, 2022 - 2023 sezonu, YENİ HASAT
Edremit Zeytinyağımız 2022 yılı aldıgı ödüller :
Ekim ayı başlarında zeytinler henüz yeşil iken erken hasat döneminde ozenle yere değmeden toplanır, delikli hava geçirgen 20-25 kg alan kasalara konur. Bekletilmeden aynı gün içerisinde fabrikaya götürülür ve sıkıma alınır. Çuvallar yerine kasalarda taşınarak zeytinin kızışmasının dolayısıyla yağda olumsuz tatlar oluşmasının önüne geçilir.
22 C altında 2 fazlı sistemlerde Soğuk Sıkım (Cold Press) yöntemiyle zeytinyağlarımız üretilir. Bu üretim şekliyle sağlık için yararlı olan vitaminler, fenolik bileşenler en üst seviyede tutulur.
Zeytinyağlarımızın ön analizleri fabrikada yapılır ve çelik krom tanklarda saklamaya alınır. Krom tanklarımızın bulunduğu alan ayrıca iklimlendirme yapılarak 18C-22C derecede tutulmaktadır.
Yağlarımızın kimyasal ve duyusal analizleri uluslararası akredite Gıda Kontrol Laboratuvar'larında yapılır. Güncel analiz sonuclarına http://www.nerminhanim.com/analiz-raporlarimiz adresinden erisebilirsiniz.
Yeşil meyvemsi aromaya sahip, zeytin meyvesinden gelen fenol bileşenlerin ve antioksidanların etkisi ile dil üzerinde yoğun hissedilir acılık ve genizde yakıcılık oluşturmaktadır. . Sağlık icin gerekli olan E vitamini , bio fenoller, antioksidan vb değerler en yüksek seviyedir.
Sabah kahvaltılarında çiğ olarak tüketilmesi, salata ve mezelerde, pilav , makarna ,ekmek , pizza ve izgara balık üstüne çiğ dökerek kullanımı tavsiye edilir. Sofralık ve yemeklik için de uygundur.
Afiyetle tüketin...
Zeytinin toplandıktan sonra 24 derece nin altındaki sıcaklıkta, sıkılarak üretilme işlemine soğuk sıkım zeytinyağı denir. Daha yüksek sıcaklıklarda sıkılan zeytinyağları ise sıcak sıkım yöntemiyle sıkılmış olur. Soğuk sıkım yöntemi ile elde edilen zeytinyağı, zeytin meyvesinden gelen antioksidanları , faydalı diğer bileşikleri ve aromaları daha fazla içerir. Soğuk sıkım yönteminde sıcak sıkıma göre yağ verimi düşük fakat zeytinyağı içerik kalitesi yüksektir, dolayısıyla daha maliyetlidir.
Günümüzde tüketimin artması, birçok üründe doğallıktan uzak kalınmasına yol açmıştır. Doğal ürünlerin insana faydası herkesçe bilinir ve sıklıkla dile getirilir. Zeytinyağında doğallığın kaynağı, zeytinin içerdiği faydalı bileşiklerin, vitaminlerin kaybolmadan sıkılmasıdır. Belirttiğimiz sıkma yöntemi ile doğal ve hakiki zeytinyağı üretip, siz değerli müşterilerimize sunuyoruz. Biz, sağlıklı yaşamın farkında bir marka olarak üretimlerimizi titizlikle gerçekleştiriyoruz. Sizleri önemsiyoruz bu nedenle ürünlerimizi en iyi yöntemlerle elde ediyoruz. Böylelikle hakiki zeytinyağı tanımının hakkını vermek için durmadan çalışıyoruz.
Kaz Dağları eteklerinde bulunan zeytin ağaçlarından, toprağa değmeden zeytinler toplanır. Mevsime göre değişmekle birlikte Eylül -aralık aylarında zeytinler toplandıktan sonra aynı gün içerisinde sıkım işlemi yapılır. Bizim tesisimizde Soğuk sıkım olarak ifade edilen bu yöntem ile 22 derecenin altında , dışarıdan su ilave etmeden gerçekleştiriyoruz.
Zeytin sıkılırken Yağ verimini artırmak , daha fazla yağ elde etmek için yüksek sıcaklıkta su ilavesi yapan işletmeler de mevcuttur. Özellikle hem sıcak sıkım hem de yüksek ısıda su ilave edilerek yapılan sıkma yöntemi, zeytinin polifeneol içeriğini, antioaksidanlarını, vitaminlerini ve aromalarının azalmasına, kayıp olmasına sebep olur. Elde edilen zeytinyağının miktarı yüksek ama kalitesinin düşük olması sebebiyle biz bu yöntemi tercih etmiyoruz. Sektördeki soğuk sıkım ve su ilavesiz yöntem ile üretilen en iyi kalitede natürel sızma hakiki zeytinyağını üretiyoruz.
Soğuk sıkım zeytinyağı, zeytinin vitaminlerini ve besin değerlerini koruyacak şekilde sıkılmasından kaynaklı diğer zeytinyağlarından sıyrılmaktadır. Sağlık açısından bir hazine olan bu ürünler, Nermin Hanım aracılığıyla sizlerle buluşuyor.
Soğuk sıkım yöntemi, zeytinin vitaminlerini ve besin değerlerini koruduğundan soğuk sıkım zeytinyağında sıkıma giren ZEYTİN KALİTELİ ise zeytinden gelen güzel tad ve kokuyu yağda hissedersiniz. Kokladığınızda güzel kokular almanız, sizi rahatsız edecek kötü kokular almamanız gerekir. Dil üzerine aldığınızda dil de kötü bir tad alınmamalı, hafif olsa da dil üzerinde acılık ve genizde yakıcılık hissedilmeli.
Zeytin meyvesinin çeşidine, toplanma zamanına göre değişmekle birlikte genel olarak taze biçilmiş çimen, çağla, badem , elma, domates, muz, roka, tere acılığı vb tad ve kokuları almak mümkün olabilmektedir. Kedi çişi, mozot, prina vb ağırlaşmış kokular, sirke, ekşimiş, çürümüş sebze ve meyve vb koku ve tadları zeytinyağının duyusal yönden bozuk olduğunu gösterir. Bu kötü ve güzel özellikler zeytin meyvesinin geçmişi ( ağaçların yetiştiği ortam, bakımı, zeytinlerin toplanma şekli, depolandığı sıcaklık, sıkımdan önce bekleme süresi, tesisin,makinanın temizliği , sıkım sıcaklığı vb ) hakkında bize fikir verir.
Soğuk sıkım zeytinyağını alırken dikkat edilmesi gerekenler bunlardır diyebiliriz. Bu ölçütleri göz önünde bulunduran ve doğallığın en iyi örneği Nermin Hanım ürünleri sizler için özenle hazırlanır.
Soğuk Sıkım, %0,4 Asid
750ML
Soğuk Sıkım, %0,4 Asid
3000ML
Erken Hasat Soğuk Sıkım Zeytinyağı, %0,4 Asid,
Soğuk Sıkım, %0,2 ve %0,4 asid, 2 adet 500ML